dijous, 13 d’octubre del 2016

PREGUNTES SOBRE EL BIG BANG



1-QUAN VA PASSAR EL BIG BANG?
Fa milions d’anys quan va néixer l’univers.

2-VA EXPLOTAR EL BIG BANG ABANS DE QUE ES FORMES LA TERRA?
Si.

3-QUE ES EL BIG BANG?
Una gran explosió que va crear les condicions per la formació de l’univers i de la vida.

4-QUINA FORMA TE EL BIG BANG?
Una gran explosió.

5-VA MORIR MOLTA GENT DURANT EL BIG BANG?
No perque no hi havia cap planeta.

6-QUIN DIA I QUIN ANY VA ACABAR EL BIG BANG?
Cap dia perquè es va produir abans de que comences la historia i el temps. La historia i el temps comencen desprès del big bang perquè abans no hi havia res.

7-QUINA ES LA TEORIA DEL BIG BANG?
El Big Bang, literalment gran esclat, constitueix el moment que del "no res" emergeix tota la matèria de l'Univers. La matèria, fins aquest moment, és un punt de densitat infinita, que en un moment donat "explota" generant l'expansió de la matèria en totes les direccions i creant el que coneixem com el nostre Univers
Immediatament després del moment de la "explosió", cada partícula de matèria va començar a allunyar-se molt ràpidament una d'una altra, de la mateixa manera que a l'inflar un globus aquest va ocupant més espai expandint la seva superfície. Els físics teòrics han aconseguit reconstruir aquesta cronologia dels fets a partir d'un 1/100 de segon després del Big Bang. La matèria llançada en totes les direccions per l'explosió primordial està constituïda exclusivament per partícules elementals: Electrons, Positrons, Mesons, Barions, Neutrins, Fotons i una llarga llista fins més de 89 partícules conegudes avui en dia.

Barcelona 10-10-2016


Hèctor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada